Laat ik mezelf even voorstellen?

 

Damen Letselschade BV is opgericht in 2014 door de heer mr. J.P. Damen, NIVRE-re. Damen Letselschade werkt onder de vlag van Jurilex Letselschade B.V.

Na het afronden van mijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Utrecht ben ik begonnen als schadebehandelaar bij een grote verzekeringsmaatschappij. Omdat het behandelen van letselschaden mij het meeste aantrok, ben ik in 2000 als personenschadebehandelaar bij dezelfde verzekeraar begonnen. Ik hield mij bezig met bedrijfsongevallen, beroepsziekten, schaden van zelfstandigen en verkeersongevallen.

Omdat ik de letselschaden niet alleen van achter mijn bureau wilde behandelen, maar ook persoonlijk in contact wilde komen met de slachtoffers, maakte ik per 1 januari 2007 de overstap naar een expertisebureau. Als (senior) expert personenschade heb ik ruim 7 jaar lang namens verschillende verzekeraars veel slachtoffers en hun belangenbehartigers bezocht. Na verloop van tijd bekroop mij het gevoel dat ik als belangenbehartiger slachtoffers nog beter kan helpen met het verhalen en vaststellen van hun schade. Daarom ben ik per 1 maart 2014 begonnen als belangenbehartiger en zelfstandig ondernemer onder de naam Damen Letselschade B.V.

Vanwege mijn langdurige achtergrond aan de kant van verzekeraars, ben ik goed geïnformeerd over de denk- en werkwijzen van de verzekeraars. Ik ben ervan overtuigd dat dat een voordeel is voor een adequate belangenbehartiging, waarbij rechtvaardigheid bij mij hoog in het vaandel staat. Naast de ervaring welke ik heb opgedaan in de praktijk, heb ik verschillende vakopleidingen en cursussen op het gebied van letsel- en overlijdensschaden gevolgd. Ik ben als register-expert (NIVRE-re) aangesloten bij het NIVRE.